top of page

Werkwijze bij het aanleggen van een terras

Grondwerken

Bij de start van de werken voeren we eerst grondwerken uit. Indien mogelijk gebeurt dit met een kraan en voeren we de uitgegraven grond, stenen, enz af met onze vrachtwagen.

Bij een terras komt er vaak breekwerk en handwerk aan te pas. Bij een beton fundering die reeds geplaatst is bij de bouw van de woning kunnen we een aangepaste opbouw voorstellen om de duurzaamheid van uw terras te garanderen.

 

Beton laat geen water door en hier moet rekening mee gehouden worden bij het plaatsen van een terras om opvriezen van de tegels tegen te gaan.

Plaatsen fundering

De volgende fase bestaat uit het plaatsen van de fundering of chape. Hierbij werken we met gestabiliseerd zand van de betoncentrale. 

De sterkte mag maximum 150 kg cement per m³ zand zijn. Als we de chape sterker maken door meer cement toe te voegen laat deze onvoldoende water door. Dit kan voor problemen zorgen in de winter.

Ook de afwatering van het terras wordt in deze fase uitgezet en gecontroleerd. Indien de bodem niet goed draineert kunnen we een gootje plaatsen om het einde van het terras.

Plaatsen verharding

De verharding kan bestaan uit keramische tegels, natuursteen tegels, betonklinkers, kleiklinkers, natuursteenklinkers, mega tegels, enz

Bij het plaatsen van een terras met keramische tegels is het belangrijk dat deze volledig in dunbed mortel verlijmd wordt.

 

Mortel is uit den boze! Enkel bij natuursteen wordt er met mortel gewerkt. Wij werken met een ontkoppelende tegellijm om de levensduur van uw terras te garanderen.

 

Deze lijm gaat ervoor zorgen dat de tegel en de chape onafhankelijk van elkaar kunnen 'bewegen' om de temperatuurschommelingen

op te vangen waar je terras aan blootgesteld wordt in zomer en winter.

 

De voegen worden met elastisch voegsel van Mapei afgewerkt, de kleur in functie van de tegel. De silicone uitzetting voegen zijn beschikbaar in dezelfde kleur als het voegsel.

LLAGE(1)
bottom of page